Χωρίς κατηγορία

Πώς το γράμμα στον Άγιο Βασίλη μπορεί να γίνει ευκαιρία για δημιουργική μάθηση και ενσυναίσθηση.

Γράψτε μαζί το γράμμα στον Άγιο Βασίλη και μάθετε τις χώρες του κόσμου και την αξία της προσφοράς αυτές τις γιορτές.

 Το γράμμα στον Άγιο Βασίλη είναι μία από τις ωραιότερες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις, αφού γεμίζει τα παιδιά μας χαρά και προσμονή για το δώρο που θα έρθει με τον πιο μαγικό τρόπο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι συνδεδεμένο μόνο με το δώρο αυτό καθαυτό και πως δεν μπορεί η συγγραφή του να γίνει αφορμή για να μάθουμε νέα πράγματα, αλλά και να διδάξουμε στα μικρά μας την αξία του μοιράσματος και της προσφοράς, που άλλωστε αποτελούν και την πραγματική έννοια των εορτών.

Τα απαραίτητα για το γράμμα:

-Μία κόλλα χαρτί A4 και μία κόλλα πιο σκληρό χρωματιστό χαρτόνι.

-Χρωματιστά μολύβια, αυτοκόλλητα και μία κόλλα.

-Ένας χάρτης ή μία υδρόγειος ή το laptop σου ανοικτό με τον παγκόσμιο χάρτη.

-Μία λίστα με επιλογές από δώρα που πιθανώς να ήθελαν τα αδερφάκια, η μαμά και ο μπαμπάς, ο παππούς και η γιαγιά, ο κολλητός ή η κολλητή από το σχολείο, η δασκάλα μας, ίσως και κάποια μακρινή θεία που ξέρουμε πως είναι μόνη. Τα δώρα που θα έχεις σημειώσει στη λίστα σου ιδανικά θα ήταν ωραίο να μην είναι μόνο υλικά αγαθά, αλλά και πράγματα όπως μία ζεστή αγκαλιά ή μία πράξη αγάπης ή ένα γλυκό φιλί.

Η συγγραφή του γράμματος:

-Αφού σου πουν τα παιδιά σου τι θα ήθελαν από τον Άγιο Βασίλη και το σημειώσεις και αυτό στη λίστα σου, ξεκινήστε μαζί να δείτε στο χάρτη τις ηπείρους και τις χώρες του κόσμου από όπου πρέπει να περάσει ο Άγιος Βασίλης για να πάει δώρα σε όλα τα παιδιά. Αν για κάποια χώρα γνωρίζεις κάποια ιδιαίτερα έθιμα, μοιράσου με γλαφυρό τρόπο τις πληροφορίες με τα μικρά σου.

-Φτιάξτε το φάκελο με το σκληρό χαρτόνι και βάλτε αυτοκόλλητα για γραμματόσημα.

-Ξεκινήστε να γράφετε το γράμμα μαζί, εξηγώντας στα παιδιά πως πρώτα θα γράψουμε στον Άγιο Βασίλη τι θα θέλαμε να φέρει στους αγαπημένους μας και στους υπόλοιπους ανθρώπους της λίστας που έχουμε ετοιμάσει, γιατί μεγαλύτερη σημασία στις γιορτές έχει η να μοιράζουμε την αγάπη μας στους άλλους. Έτσι θα διαλέξει τι θα ήθελε να δώσει στο μικρό του αδελφάκι, στη γιαγιά, στο φίλο ή τη φίλη και θα τα πει στον Άγιο Βασίλη μαθαίνοντας την αξία της προσφοράς, πριν τελικά καταλήξει στο δικό του δώρο, που θα είναι άλλωστε και αυτό που θα πάρει τελικά την Πρωτοχρονιά.

-Βάλτε το γράμμα στο φάκελο και ταχυδρομήστε το στον Βόρειο Πόλο.

-Καλή επιτυχία!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *